Favela

favela

Dessa slumområden kallas ofta favelas och förekommer i flera Brasilianska städer. Ursprunget till dessa områden står att finna i den omfattande urbaniseringen under talet, eftersom många av de människor som flyttade från landsbygden och in i städerna inte hade råd med bostäder i de redan etablerade områdena i. Varsågod, en caipirinha, säger Holger och sträcker fram den brasilianska drinken. Vi sitter högt ovanför Rio de Janeiros tak på en kvadratmeter stor takterrass och njuter av utsikten. Inte på ett dyrt hotell. Utan längst upp i en av Rios alla klättrande favelas, Pereirao, på taket till Pousada Favelinha. Emily bor i Rios fattiga och våldsdrabbade område, favelan Maré. Hon är en helt vanlig tonåring med stort musikintresse och många kompisar. Ändå är hon ovanlig. Emily är en av de få tonåringar här som har båda föräldrarna i livet, och bor i ett ordentligt hus med eget rum. favela

Favela Video

Brazil army shuts down largest favela in Rio de Janeiro Under sitt besök kommer han bland annat att besöka en favela och ett sjukhus som behandlar cv svenska. Artiklar som behöver förtydligas Artiklar som behöver förtydligas-samtliga Dewp. Risken att utsättas för brott är även förhöjd före och under Rio Karnevalen och andra festivaler. Klicka på Mitt DN i menyn ovan för äventyr film se dina sparade artiklar. Favelaområdena är tydliga inslag 8 gånger 8 stadsbilden och syns tydligast på branta sluttningar.

Favela - Blanda milliliter

Omdömet skrevs oktober 12 från mobil enhet. Ligger i Santa Teresa-distriktet. Vänligen uppdatera för att få den senaste och snabbaste versionen. En ny trend är att bo i en favela, med fantastisk utsikt. Arbetsmaterial till programmet Lärarhandledning för serien. Favelorna är mest kända för hög kriminalitet och är oftast kontrollerade av droghandlare. Men trots att brottsligheten har ökat sedan så har läget förbättrats under de senaste åren och våldsbrott drabbar sällan turister, på sin höjd brukar brottsligheten mot turister begränsa sig till stöld.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *